A i keni këto pika në sy? Zbuloni çfarë do të thotë për shëndetin..!

Ju mund të kuptoni shumë se si ndihet dikush duke ju parë në sy. Por a e dini se edhe sytë mund të thonë shumë për shëndetin e njeriut? Padiskutim, madje.

Për shekuj me radhë, mjekët e kanë ditur se syri është shtrirja e sistemit nervor, plot me mbaresa nervore, enë dhe inde që lidhen me të gjitha organet e trupit.

Rëndësia e njollave në sy – Pra, nëse syri jep informacion për shëndetin e dikujt, çfarë tregojnë këto pika? Na vjen keq, kemi një lajm negativ. Të njohura edhe si njolla zgjebe, këto njolla të vogla të kuqe ose jeshile tregojnë praninë e toksinave në trup.

Këto toksina zakonisht hyjnë në trup përmes ilaçeve ose mjedisit. Si të kuptoni se cila zonë është prekur? Varet se ku është shfaqur njolla. Dr. Bernard Jensen e bëri këtë hartë në mënyrë që të kuptoni se cila zonë ka problemin.

Për shembull, sipas hartës, pika në foto tregon se ka toksina në fshikëz. Lajmi i mirë është se me kalimin e kohës dhe mjekimin e duhur, njolla do të tkurret dhe përfundimisht do të zhduket. Por mos harroni të konsultoheni me mjekun tuaj!

Nuk është keq të shikoni hartën për të kuptuar vetë se cila pjesë e trupit ka problem. Por, si me çdo kusht mjekësor, është mirë të konsultoheni me një mjek përpara se të përpiqeni ta zgjidhni vetë problemin.