Si t’i dallojmë sëmundjet e lëkurës?

Sëmundjet e lëkurës janë nga më të ndryshmet, dhe shenja e parë paralajmëruese është shfaqja e shenjave të kafta.

Shkaku i paraqitjes së shenjave të kafta mund të jetë një ndryshim në rrjedhjen e gjakut, ndryshimi në përmbajtjen e pigmentit etj.

Gjithashtu shenjë tjetër paralajmëruese është edhe paraqitja e puçrrave, kjo ndodh pasi jemi prekur nga stresi ose infeksione të tjera.

Për sëmundjet ë lëkurës nuk ka shumë të dhëna, në shumë raste shkak i tyre janë çrregullimet e sistemin imunitar.