Tra.gjike, i mituri vd.es brenda Iavatriçes gjatë procesit të Iarjes

Tra.gjedi në Zelandën e Re. Sipas raporteve të mediave lokale, një fëmijë vd.iq pasi u gjet brenda një lavatriçeje që ishte me sa duket e ndezur në kohën e aks.identit të tmerrshëm.

“Fë.mija i mi.tur u gjet i vd.ekur në një makinë larëse në kohën që ajo ishte në proces pune,” raporton Stuff.co.nz.

Një zëdhënës, tha se autoritetet u informuan për një inc.ident në një periferi të Hoon Hay, Christchurch, rreth orës 5 pasdite (me kohën lokale) të premten.

“Një fëmijë u plagos dhe u dërgua në spi.tal ku më vonë vd.iq. Pol.icia po heton rrethanat e vd.ekjes së tij dhe eksperti mjekësor është informuar”, thanë oficerët në vendngjarje.

“Star News”, raporton se Presidenti i Bordit të Komunitetit Waihoro / Spreydon-Cashmere Kar.olyn Potter, tha se “komuniteti është në zi dhe në mbështetje të familjes së vik.timës”.

Vd.ekja e të miturit nuk po trajtohet si e dyshimtë nga pol.icia. Rreziqet e mundshme të makinave larëse në lidhje me fëmijët, janë raportuar gjerësisht.

Sipas Komisionit të Sigurisë së Produkteve të Konsumatorit, ka pasur të paktën tre vd.ekje të tilla, duke përfshirë fëmijë pesë vjeç ose më të vegjël që nga viti 2014 në vendin oqeanik.

Rreth tre mijë vizita në dhomat e urgjencës janë bërë gjithashtu në lidhje me aks.identet që përfshinin makinat larëse.

Raportet e Konsumatorit të Grupit Jofitimprurës, folën për këto rreziqe:

“Është e domosdoshme që prindërit t’u shpjegojnë fëmijëve të tyre të vegjël, se pajisjet nuk janë lodra dhe se ato mund të jenë të rrez.ikshme.

Është po aq e rëndësishme të tregoni rre.ziqet e mundshme për këdo që shikon fëmijët tuaj, ndërsa nuk jeni të pranishëm. Mos harroni, se fë.mijët e vegjël janë në një fazë zhvillimi që i bën ata veçanërisht kuriozë”. /e.a/noa.al/

Burimi: Fanpage; Foto: Google