Vajza e saj u vra brutalisht, ndaj vendosi të hakmerret. I gjuajti një nga një. Policia ende nuk e kupton se si i bëri të gjitha vetë

Vështirë se dikush do të mos ishte dakord që kur thuhet fjala nënë, duhet ngritur në këmbë. Edhe pse kjo ndonjëherë tingëllon e ekzagjeruar, në situata të caktuara të gjitha nënat e meritojnë këtë lloj respekti. Dhe Miriam Rodríguez Martínez meriton më shumë se kaq.Hap Pamjet Me Poshte!

Meksika është një vend me një numër të madh rrëmbimesh, dhe në janar të vitit 2012, njëzet vjeçarja Karen Rodriguez u rrëmbye kur banditët hynë në veturën e saj dhe eshtrat e saj u gjetën vetëm 20 muaj më vonë.

Shiko videon ne vazhdim
Nëna e saj Miriam Rodríguez u kërkoi autoriteteve dhe policisë që të sillnin kriminelët para drejtësisë. Megjithatë, ata nuk bënë asgjë edhe pse supozuan se ishte një kartel droge.

Nëna u hakmor vetë për vdekjen e vajzës së saj

Ajo vendosi ti gjuante vrasësit e vajzës së saj një nga një në të gjithë Meksikën derisa t’i eliminonte ose t’i fuste në burg. Ajo preu dhe lyente flokët dhe u maskua si intervistuese, punonjëse sociale dhe punonjëse shëndetësore. Gjatë atij procesi ajo u miqësua me të afërmit e tyre. Ajo mblidhte gjithnjë e më shumë informacion për anëtarët e bandës. Përmes identiteteve dhe dokumenteve të rreme, ajo arriti të arrijë tek anëtari i parë i bandës që ishte përgjegjës për vrasjen e Karen.

Ajo arriti ta gjente pranë kufirit Meksiko-SHBA ku ai shiste syze dielli, arriti ta mbante nën kërcënimin e armës dhe të priste policinë që e çoi më tej çështjen. Në gjyq ajo deklaroi se nuk kishte frikë nga vdekja, sepse vdiq ditën që mësoi se i kishin vrarë vajzën. Ishte vetëm fillimi i hetimit të saj kompleks trevjeçar, në të cilin ajo arriti të sillte para drejtësisë dhjetë prej tyre, duke ekspozuar përfundimisht të gjithë të përfshirët.

Për shkak të gjithë asaj që ndodhi, Miriam, 56 vjeç, u qëllua për vdekje me 12 plumba jashtë shtëpisë së saj në Ditën e Nënës 2017, një shenjë e qartë se karteli e kishte për hakmarrje. Protestat shpërthyen në të gjithë Meksikën atë ditë.

Polici që drejtoi hetimet u shpreh: “Nuk kam parë kurrë në jetën time një person të tillë me plot guxim dhe inteligjencë. Ajo mblodhi shumë detaje dhe informacione – në vetvete, është vërtet e mahnitshme. Është edhe më e mahnitshme që ai arriti t’i bëjë të gjitha këto si një civil i zakonshëm gjatë atyre viteve”.

Në qytetin e saj të lindjes, San Fernando, Miriam njihet si një hero.