Vërejtje të ashpra për barkun e saj të madh “Ky është barku shtatzënë më i keq që kam parë ndonjëherë.”

Një nënë që u tall për të pasur një bark “të madh” të foshnjës nuk do t’i nënshtrohet stigmës së shtatzënisë.

Eliana Rodriguez, 29 vjeç, sapo ka sjellë në jetë fëmijën e saj të dytë, Sebastian. Pavarësisht nga fakti se shtatzënia dhe fëmija i Rodriguez ishin të dy të shëndetshëm, komentet si “Ti je i madh”, “Duket se po pret binjakë” dhe “A ke parë nëse ka një fëmijë tjetër atje?” Shtatzënia e Rodriguez dhe fëmija i saj i palindur ishin të dy mirë. Ajo duhet të ndihet mjaft e shqetësuar.

Një fryrje e madhe gjatë shtatzënisë mund të tregojë disa probleme shëndetësore, por mund të jetë gjithashtu krejtësisht normale dhe si rezultat i zhvillimit të trupit të gruas. Rodriguez e siguroi se ajo dhe vogëlushi i saj ishin të sigurt. “Kam pasur shtatzëni të mëdha; të dy fëmijët e mi peshonin 8.3 paund kur u lindën.” Sofia, vajza ime trevjeçare, ishte 19,5 inç në lindje, ndërsa djali im i ri ishte 20,5 inç.”