Vr.asja e Armando Beqirit në Islandë, i dy.shuari kryesor është një shqiptar

Dhjetë pas ek.zekutimit ma.fioz të shqiptarit Armando Beqiri në Islandë, hetuesit duket se janë pranë zbardhjes së kr.imit.

Sipas mediave lokale, bëhet me dije se grupi he.timor kanë sekuestruar tashmë disa pamje dhe të dhëna kompjuterike që mund të çojnë në zbulimin e ngjarjes së rëndë.

Me rastin në fjalë, po merren më shumë se 20 hetues, ndërsa në parabu.rgim ndodhen të paktën 10 persona të dyshuar si të përfshirë në ngjarje apo që mund të kenë dijeni.

Megjithatë, afati për mbajtjen e tre prej tyre skadon sot dhe pritet që pol.icia të kërkojë zgjatjen e kohës së parabu.rgimit për një prej tyre, që është edhe i dys.huari kryesor.

Bëhet fjalë për një shtetas shqiptar, në banesën e të cilit u gjetën gjurmë të a.r.mës së zja.rrit të përdorur në kr.im, por ai vetë e ka mohuar përfshirjen në ngjarje.

Përveç sendeve të lidhura me kompjuterin, pol.icia ka sekuestruar armë dhe makina pas kontrolleve në banesa.

Në qeli, deri tani ndodhen 10 persona nga 7 shtete, Shqipëria, Islanda, Spanja dhe Lituania, ku mësohet se mes tyre dy janë gra.

Armando Beqiri u ek.zekutua mbrëmjen e së shtunës (13 shkurt) në hyrje të shtëpisë së tij në Rejkjavik.

Autori i cili po e priste, e ka që.lluar me më shumë se 5 plu.mba, pas shpine, në qafë dhe kokë, duke bërë që 33-vjeçari të ndë.rronte je.të në spital si pasojë e p.la.gëve të marra.

Beqiri, me origjinë nga Tepelena, la pas gruan e tij shtat.zënë dhe një fo.shnjë 15 muajshe. Ai kishte 7 vjet që ishte vendosur në Islandë me dokumente të rregullta dhe menaxhonte një kompani sig.urimi të ruajtjes fizike. /e.a/noa.al/